Агенда за фестивалот на дувачки оркестри Пехчево 2013 Печати
Напишано од Живко Каликов   
Вторник, 09 Јули 2013 10:56


Сценарио за фестивал на дувачки оркестри Пехчево 2013  Ден I СРЕДА (10 Јули 2013)


- 17:00 - Ликовна колонија

- 18:00ч – ДЕФИЛЕ

- КУД „Јане Сандански“– Пехчево

- КУД „Дедо Илјо Малешевски“ –Берово

- КУД „Гоце Делчев“ –Делчево

- Мажоретен состав со Дувачки оркестар –Бугарија

- Коровци – с.Црник

- Младински општински дувачки оркестар - Сандански

Отварање на фестивалот

- 19:00ч - Поздравен говор на градоначалникот Игор Поповски

- 19:05ч - Јане Сандански – Пехчево

- 19:35ч - Дедо Иљо Малешевски – Берово

- 19:50ч - Гоце Делчев - Делчево

- 20:15ч - Мажоретен состав со Дувачки оркестар –Бугарија

- 21:30ч - Етно оркестар Берово

- 21:45ч - Ќоровци с.Црник

- 22:15ч - Младински општински дувачки оркестар - Сандански

- 23:30ч - Крај на програмата


Ден II ЧЕТВРТОК (11 Јули 2013)


- 18:00ч - Настап на деца од детската градинка 7 Септември - Пехчево

- 18:20ч - Настап на учениците од ООУ Ванчо Китанов - Пехчево

- 18:45ч - Настап на Драган Колевски

- 19:00ч - Настап на Иван Тренчевски

- 19:15ч - Настап на Борче Павлевски

- 19:30ч - Настап на Андреј Миске

- 19:55ч - Настап на Кире Пандов

- 20:15ч - Настап на Миле Шоповски и Драган Колевски

- 20:30ч - Настап на Жаклина Коловска

- 21:40ч - Настап на Ќоровци с.Црник

- 22:10ч - Настап на Млади Таленти Штип

- 22:40ч - Настап на Нино Величковски

- Крај на Програмата


Ден III ПЕТОК (12 Јули 2013)


-16:00ч - Поставување на Етно Саем

-17:00ч – Работилнца за етно музика

-18:00ч - КУД Китка - Истибања

-18:30ч - КУД Оризари, Кочани

-19:00ч - КУД БАХАР Чалакли Валандово

-19:30ч - КУД Мегдана - Бугарија

-20:00ч - КУД Малешевци с.Микрево Струмјани

-20:30ч – Оркестар ЛЕВИС Виница

-21:00ч - Оркестар БЕРСАН Штип

-21:30ч - Настап на Уска Кан - Берово

-22:00ч - DJ TI SI RESIDENT - Пехчево

-23:00ч - DJ President – Македонија

-00:00ч - DJ МАРЕК – Бугарија

-03:00ч - Крај на програмата


Ден IV САБОТА (13 Јули 2013)


-11:00- Благословена трпеза во Црквата Св. Петар и Павле

-12:00- Отварање на етно саем

-14:00 - КУД ,,Мегдана,, Бугарија

-14:30 - Настап на етно оркестар Берово

-15:00 - Настап на Балетска група од Р.Бугарија и пеачката Павлина Теова

-15:30 - КУД ,,Мегдана,, Бугарија

-16:00 - КУД „Тримери“ Струмица

-17:00 - КУД Копачка цела група С. Драмче, Делчево

-17:30 - КУД „Русалии“ Секирник

-18:00 - Настап на Ирена Спасовска

-20:00 - Финале на дувачките оркестри

-23:30 - DJ Marga Sol

-01:00 - the sounds messengers with DJ ERIC FOX

-03:00 - Крај на програмата